Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Beneficiile sportului în viața copiilor

Acum că soarele se arată prietenos cu noi, parcă și cheful unei plimbări mai lungi în parcul din apropierea casei, pare să fie o plăcere pentru organism. Mai mult, copiii sunt cei care au nevoie de un program de mișcare, bine stabilit de către părinți! Este esențial ca micuții să socializeze și să lase deoparte tot ceea ce înseamnă tehnologie, măcar câteva ore pe zi.

Practicarea unui sport reprezintă sănătate pură, aspect ce influențează activitatea psihică și comportamentală. De aceea, copiii sunt încurajați să își consume energia într-un parc sau în cadrul unui anturaj cu preocupări sportive.

Iată cum în Martie, natura se dezmorțește și totul revine la viață, chiar și starea interioară, dornică să lase monotonia deoparte. Trainerii Reshape Studio te încurajează ca și părinte să îți aloci cel puțin o oră din timpul tău și să îl dedici mișcării alături de copilul tău! Până să îl înscrii în cadrul unui grup sportiv, poți să fii tu cel care îi deschide apetitul pentru o anumită activitate sportivă, deoarece:

  • Sportul contribuie la dezvoltarea laturii sociale a copilului

În general, copiii sunt mai sensibili la contactul cu lumea și nu se simt deloc în largul său, dacă își petrec timpul doar în același cadru. Pătrunși într-un mediu dinamic, diferit de cel de la grădiniță sau de acasă, aceștia învață să socializeze între ei! Sportul este o componentă vitală, fără de care un copil nu ar dezvolta abilități de comunicare sau de comportament. Stai deoparte, în timp ce îl urmărești cum interacționează cu ceilalți copii! Sportul îl ajută să își crească stima de sine. Atunci când iasă învingător, copilul este în centrul atenție și bate palma cu toți jucătorii! Acela este momentul său de glorie când vede că este un membru valoros al echipei din care face parte.

  • Copiii învață să colaboreze și să fie uniți

Un simplu joc de fotbal desfășurat în curte cu familia are un impact pozitiv asupra celor mici. Ei văd că doar alături de o echipă, victoria este de partea lor, și sunt conștienți de faptul că fără cooperare și efort depus, meciul nu poate fi câștigat. Este bine să îl încurajezi de mic să lucreze alături de alți membrii, astfel încât să își descopere singur o serie de strategii sau planuri de câștig. Reshape Studio este de părere că pe termen lung, sportul îi conturează personalitatea și îl ajută și în viața de adult în momentul când este pus să ia o decizie.

  • Prin sport, copiii acceptă să piardă și învață cum să câștige

În special, pentru cei mici acceptarea unei înfrângeri reprezintă o reușită prin care se ajunge, într-un final la cunoașterea succesului. Ceea ce pare a fi un eșec este de fapt un moment constructiv din care au ce învață. Așadar, în momentul în care misiunea sa nu se îndeplinește, îmbărbătează-l și oferă-i sprijin moral. Este bine ca el să conștientezeze eroarea și să își stăpânească emoțiile. Un meci sau o competiție este o oportunitatea numai bună și de a pierde cu fruntea sus sau de a ieși învingător. Putem spune că datorită sportului, tinerii învață să continue bătălia, să relaționeze cu ceilalți, să accepte o înfrangere și, mai presus de toate să se comporte ca atare atunci când este vorba de rivalitate.

Reshape Studio te sfătuiește să fii un exemplu pentru copilul tău și să îl ajuți să aibă un stil de viață activ! Petrece cât mai mult timp alături de el și încurajează-l atât cât poți spre practicarea unei activități sportive.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button